Gedichten videotheek

Written by Wander

Het gedicht 'Wat als ik anders ben' gaat over de pijn die alle veranderingen in het leven met zich meebrengen. Het beschrijft hoe je jezelf vaak verliest en benadrukt de wens om trouw te blijven aan wie je bent, zonder jezelf te veranderen.

Dit gedicht gaat over het verbergen van gedachten om jezelf te beschermen tegen pijn, verdriet of rouw. Je kunt je gevoelens wel wegstoppen, maar uiteindelijk zullen ze weer naar boven komen, in het spel dat we leven noemen. Sta jezelf daarom toe je gevoelens altijd de ruimte te geven.

Het gedicht 'Laat mij niet vallen' gaat over het leven. Soms kun je het niet alleen aan en heb je anderen nodig die je helpen. Die je steunen en je vertellen waarvoor je het allemaal doet en leeft. Dit zijn de mensen die jou in goede en slechte tijden omarmen en er voor je zijn!

Het gedicht 'Vervlogen Hoop' behandelt de vraag wat te doen als hoop verdwijnt in een moeilijke periode. Het verkent waar men kracht kan vinden en hoe men kan doorgaan. Niemand weet het zeker; je moet je eigen pad vinden.

Het gedicht wat doet het met je is echt is een uit een prachtige gedichtenreeks. Waar dit gedicht doet vermoeden dat het over je eigen pijn en verdriet gaat gaat het over de mensen om je heen die er voor je zijn en zorgen in de moeilijkste periodes van je leven.

Het gedicht mijn pijn is echt is een van mijn eerste in een prachtige reeks. Dit gedicht verteld over chronische pijn, wat het doet en hoe hard je vaak moet vechten terwijl opgeven een veel betere en vanzelfsprekende keuze zou zijn.